Take a fresh look at your lifestyle.

De ultieme gids om je bruidsjurk thuis te bewaren

Net zoals je je niet kan voorstellen dat prinsessen hun prachtige avondjurken opgeplooid in een kast of een valies zouden steken, zo is het ook van groot belang dat jij je trouwjurk op de juiste manier behandelt. In de winkel weten ze daar wel raad mee, maar geen enkele bruid die de bruidsjurk op de grote dag in de shop aantrekt. En wat na de bruiloft? Dan is het toch ook maar zonde om deze mooie herinnering zomaar weg te moffelen. Hier enkele tips om je bruidsjurk voor en na op de juiste manier te bewaren zodat ze haar prinsessenlook blijft behouden.

Het transport

De weg tussen de winkel en de kamer waar je je jurk zal bewaren is het vuilste parcours dat de trouwjurk aflegt voor jij ze aantrekt op je bruiloft. Er kunnen kruimels of takjes in de kofferbak liggen, je kan met je jurk tegen het koetswerk van de wagen of tegen het trottoir komen. Daarom is het van groot belang dat je de trouwjurk meekrijgt in een kledinghoes waar de volledige jurk in past en die je kan sluiten met een rits. Dus liefst geen plastieken netje wat je bij de droogkuis meekrijgt. Leg ze vervolgens op de achterbank plat in plaats van ze in de kofferbak te leggen of op te hangen aan de handgreep boven de deur. Plat op de achterbank zal ze het minste kreuken.

Voor de bruiloft

Je kan je trouwjurk onmiddellijk uit de hoes halen, ophangen en laten ophangen tot de dag van het trouwfeest maar het is toch aan te raden ze al eens aan te trekken voordien. Misschien heb je daarvoor hulp nodig en zo kunnen jullie op een rustig moment uitvissen welk lint weer door welk lusje moet. Het bespaart een hoop stress op de dag zelf. Vind je dat de jurk te veel gekreukt is, hang ze op in de badkamer tijdens het douchen. Stoom maakt kreukels glad.

Bruidsschoenen loop je best in. Je moet er een hele dag en nacht op lopen. Uiteraard doe je dat alleen binnenshuis. Zelfs even naar de garage of het tuinhuis lopen om iets te gaan halen, is een risico.

Na de bruiloft

Trouwjurken laat je na het feest zo snel mogelijk reinigen bij de droogkuis. Probeer alsjeblieft niet te besparen door ze in de wasmachine te wassen. Een trouwjurk is heel delicaat. Steentjes en borduursel komt zo rap los en in de droogkuis heeft men ervaring met het reinigen van trouwjurken.

Wordt er tijdens het feest rode wijn op gemorst, dep de vlek snel met zout of witte wijn. Een beetje talkpoeder meenemen kan ook geen kwaad. Talk is een goede vlekkenverwijderaar en kan dienen om een sausvlek te verwijderen.

Je kan je trouwjurk na het huwelijk op een paspop tonen. Zo dient ze als romantisch decoratiestuk in de slaapkamer. Wil je dat niet, maar wil je ze ook niet wegdoen, dan bewaar je ze best in een bruine kartonnen doos, ergens bovenop of in een kast.

De kans dat witte bruidsschoenen er na het feest nog even wit uitzien als ervoor, is vrijwel onbestaande. Laat ze verven in een andere kleur en draag ze nog lang en gelukkig.

Comments are closed.